Wat betekent een hypo-allergene vacht?

De Australische Labradoodle kent geen ruiperiode. Natuurlijk worden de haren, net zoals bij de mens vernieuwd, maar dit gebeurt niet allemaal in één periode. Daardoor geeft dit geen allergieklachten.

De losse haren van de Labradoodle blijven in de vacht hangen en worden verwijderd tijdens de wekelijkse borstelbeurt. Af en toe blijft er ook wel een haartje achter op bijvoorbeeld de bekleding van een stoel of de deurmat, maar voor een vloer vol hondenhaar hoeft u absoluut niet bang te zijn!

Dit gebeurt zo onopvallend dat het er op lijkt dat de Labradoodle niet verhaart. De losse haren blijven in de vacht zitten.

98% van de mensen met een hondenallergie ondervinden geen allergische klachten als ze in aanraking komen met de Labradoodle! Een allergische reactie ontstaat doordat er via de luchtwegen stoffen ingeademd worden waar iemand niet tegen kan.

Een hondenallergie wordt niet veroorzaak door de haren, zoals veel mensen denken, maar door de huidschilfers die vrijkomen op het moment dat een haar de huid verlaat. Hoe minder een hond verhaart, hoe minder allergieklachten.

Hierdoor is een goede vacht verzorging wel belangrijk; een regelmatige borstelbeurt is nodig om de dode haren uit te borstelen en het vervilten tegen te gaan. Eens in de zoveel tijd is een knipbeurt aan te raden, zodat de vacht gemakkelijk vrijblijft van klitten.

Authentic Australian Labradoodle

Wanneer de hypo-allergene vacht in verband met een allergie de reden is voor aanschaf van een Australian Labradoodle let er dan wel op dat u een “echte” Australian Labradoodle aanschaft.