De vacht

De Australian Labradoodle heeft een golvende of krullerige vacht die niet mag ruien. In principe komen er twee vachten voor: De wolvacht, deze vacht is krullerig en lijkt op de vacht van een poedel. De fleecevacht, is een geweldige vacht die bij geen andere hond voorkomt. Het is een vacht die bestaat uit spiraalvormige, of golvende krullen.
Deze vacht is onderhoudsvriendelijk, voelt heel zacht aan en moet ongeveer 1 keer per week goed geborsteld worden. Een regelmatige borstelbeurt is echt noodzakelijk!

Kleuren
 De vacht komt voor in meerdere kleuren; chocolade, cafe au lait, zwart, zilver, abrikoos, wit, karamel, crème en rood. Deze laatste kleur komt niet vaak voor. Veel mensen en zelfs fokkers noemen hun hond geheel ten onrechte rood. Deze honden zijn dan karamel. Alleen als de hond een zwarte neus heeft en dieprood van kleur is, mag je het rood noemen.

Hypo-allergene vacht
De Australische Labradoodle kent geen ruiperiode. Natuurlijk worden de haren, net zoals bij de mens vernieuwd, maar dit gebeurt niet allemaal in één periode. Daardoor geeft dit geen allergieklachten.

De losse haren van de Labradoodle blijven in de vacht hangen en worden verwijderd tijdens de wekelijkse borstelbeurt. Af en toe blijft er ook wel een haartje achter op bijvoorbeeld de bekleding van een stoel of de deurmat, maar voor een vloer vol hondenhaar hoeft u absoluut niet bang te zijn! Dit gebeurt zo onopvallend dat het er op lijkt dat de Labradoodle niet verhaart. De losse haren blijven in de vacht zitten.
98% van de mensen met een hondenallergie ondervinden geen allergische klachten als ze in aanraking komen met de Labradoodle! Een allergische reactie ontstaat doordat er via de luchtwegen stoffen ingeademd worden waar iemand niet tegen kan.

Een hondenallergie wordt niet veroorzaak door de haren, zoals veel mensen denken, maar door de huidschilfers die vrijkomen op het moment dat een haar de huid verlaat. Hoe minder een hond verhaart, hoe minder allergieklachten. Hierdoor is een goede vacht verzorging wel belangrijk; een regelmatige borstelbeurt is nodig om de dode haren uit te borstelen en het vervilten tegen te gaan. Eens in de zoveel tijd is een knipbeurt aan te raden, zodat de vacht gemakkelijk vrijblijft van klitten.

Contact

© Copyright 2021 Mr. And Mrs. Doodles. All right reserved.